Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Porzucona przez alkoholika trzezwego
Autor Wiadomość
yuraa 
Moderator

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 08:36   

a ja przeczytałem
Dorosli uwięzieni w pokoju dziecinnym
i tak mi się z opisywana tutaj sytuacją skojarzyło i dotyczy to nie tylko Andrzeja ale i autorki tematu, mimo ze pisala w pierwszym poście ze alkohol nie był częstym gościem w jej domu rodzinnym

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 09:04   

Aniu przeczytałam twój wątek "od dechy do dechy" i doszłam do wniosku, że ten twój facet jest albo bardzo poważnie niezrównoważony psychicznie albo rzeczywiście najzwyczajniej na świecie nie kocha ciebie :( podobną zagrywkę stosował mój dobry znajomy w stosunku do swojej dziewczyny , z którą miał się wkrótce pobrać. Robił jej ciągłe awantury o byle co tylko po to, żeby ją do siebie zniechęcić. Rozmawiałam z nim nie raz o tej chorej sytuacji a on twierdził, że nie ma odwagi powiedzieć jej, że zakochał się w innej a jeszcze bardziej wstyd mu przed jej rodzicami i chciałby, żeby to z jej inicjatywy nastąpiło zerwanie. On dopiął swego ... może i w twoim wypadku tak to wygląda ? może siostra to tylko taka jego przykrywka ? może rzeczywiście ona jedna tylko wie, że dla niego ten związek dla niego jest już przeszłością i stąd te jej rozmówki typu - zostaw go i znajdź sobie innego ? może wbrew pozorom to własnie był jakiś objaw jej życzliwości w stosunku do ciebie ? jedno jest pewne ... odłóż w kąt tą swoją miłość bo ty tego może nie zauważasz ale wszyscy tutaj tak że to jest chore uczucie ! i zerknij przychylnym okiem na swój honor i ratuj go za wszelką cenę i wbrew wartościom jakie wyniosłaś ze swojego domu rodzinnego ...
powodzenia życzę :)

Natasza 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 22:53   

Kasiaczek ja ja to przeczytałam to wiesz co głupio mi sie zrobiło i tak naprawdę odechciało mi się mówic ze jestem trzezwa alkoholiczka.No ewidentnie gosciu ma problem ze zloscia , emocjami to jest jakieś chore chodząca bomba tykająca.Aż ciary mnie przeszly jak pomyslalam ze kiedys też zaloze rodzine i bede sie tak zachowywac no nic Kasiu dzieki ,że podzielilas się tym pokazalas kawalek prawdy o tym (trzezwieniu ) .I powiem ,że nie jestes jedyna z tym zwiazkiem z trzezwym alkoholikiem slyszalam bardzo podobne historie tak jakby sie wszystko powtarzalo ale w innych miejscach Polski .

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Śro 03 Mar, 2010 21:02   

1. To nie ma nic wspolnego z trzezwieniem
2.Facet jest bardzo kochajacym bratem i posłusznym.
3.Siostra jest bardzo zazdrosna i zaborcza w stosunku do brata - dlaczego ?
4.Facet bardzo rozchwiany - byc moze zle przepracowany okres terapii a moze teraz wychodzi prawdziwe ja - gdzies cos w przeszłości a moze taki jest i taki ma styl co by to nie było niebezpieczny dla partnerek i dla siebie .
A co kolezanki cos mi tu nie pasuje - my tu mowimy o próbujemy jakoś tam pomóc a ona dalej jak nakrecona i jakby nieobecna - nie czytajaca i nie słuchajaca - zyjaca w swoim świecie ale jakim ? Swiecie zalu zyczeń iluzji - przypomina mi to wynurzenia Leny - jak podobna nuta . I tak do konca nie wiem co dziewczyna od nas chce ? Może potrzebuje tylko aby ktos ja wysłuchał .Nie wiem - wiem za to jedno tak jak Ona jest uzalezniona od niego a raczej od wyobrazen o nim jest to niewyobrazalne w swojej konswkwencji a moze jest jej to potrzebne ?!

Odpowiedz do tematu