|
miłość...współuzależniona |
| Autor |
Wiadomość |
Arhuna
Małomówny

|
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 12:41
|
|
|
| sabatka napisał/a: | no sobą ale brakuje mi pewności siebie, trwałośći w podejmowanych decyzjach np
|
Pomysl tak:
Bardzo wiele rzeczy udaje Ci sie w życiu, a na jeszcze wiecej masz wplyw, radzisz sobie, majac 21lat jestes samodzielna- czy to nie wystarczajace powody do samozadowolenia i podniesienia poziomu swojego EGO ? |
_________________ Czasem aby pomóc trzeba podać pomocną dłoń, a czasem pokazać jak wyglądają frontowe drzwi zatrzskujące się za mną.
Wiem to, a jest tak trudno... |
|
|
|
 |
stiff
Uzależniony od netu

|
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 13:06
|
|
|
| sabatka napisał/a: | oj chyba źle napisałam.
chciałabym posiadać i rozwijać niektóre cechy osobowości które te osoby reprezentują na forum |
To rozumiem...
Gdzieś trzeba dostrzegać i sobie przyswajać cechy ,które uważamy ,ze nam brakują...
Net jest dobrym miejscem jak każde inne... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
 |
stiff
Uzależniony od netu

|
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 13:08
|
|
|
| Arhuna napisał/a: | | Bardzo wiele rzeczy udaje Ci sie w życiu, a na jeszcze wiecej masz wplyw, radzisz sobie, majac 21lat jestes samodzielna- |
Tez dostrzegłem u niej duza zaradność życiową i sadze,ze może nieśmiało ale stąpa po ziemi... |
|
|
|
 |
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona

Pomogła: 12 razy Wiek: 38 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 13:37
|
|
|
| stiff napisał/a: | | Tez dostrzegłem u niej duza zaradność życiową i sadze,ze może nieśmiało ale stąpa po ziemi... | fgtg
ja się chyba od was uczę i na was dowartościowuje
mogę się wygadać
mam do kogo
mądrzy wy wszyscy a mi tacy ludzie potrzebni
dziękuje |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
 |
pietruszka
Moderator

Pomogła: 232 razy Wiek: 55 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5464
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 07:33
|
|
|
| stara@ napisał/a: | | Mnie strasznie ciężko jest odróżnić miłość od współuzależnienia |
Ano bo to bywa trudne, zwłaszcza jak się jest w środku tego całego zamieszania... bo zanim się dowiedziałam, że jestem współużależniona, mnóstwo rzeczy robiłam w imię "miłości", innych nie robiłam z "miłości", nie mówiłam z "miłości", kierowałam sie "miłością" a tu okazało się że właściwie prawie wszystko to li tylko objawy współuzaleznienia, a nie miłość
No to jak mój chłop przestał pić to stanęłam przed dylematem " czy to miłosć, czy tylko współuzależnienienie". Dałam sobie rok na odpowiedź, i myślę, że to było dobre Ot, wybaczyłam to, co było do wybaczenia, oddzieliłam to co współuzaleznione, od tego co zostało. No i zostało całkiem dużo Może dlatego rzadziej piszę ostatnio.
Acha i bardzo nie lubię częstego wśród współuzaleznionych określenia "mój alkoholik". Bo dla mnie to jest mój mężczyzna, mój facet, mój skarb, moje kochanie, moje słoneczko, którego częścią jedynie jest to, że choruje na alkoholizm. Nigdy nie słyszałam żony, która mówi o swoim mężu "mój cukrzyk", "mój diabetyk", "mój zawałowiec" "mój chory na prostatę"... |
|
 |
Wiedźma
Administrator

Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9778
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 08:52
|
|
|
| pietruszka napisał/a: | zostało całkiem dużo Może dlatego rzadziej piszę ostatnio. |
Serce mi rośnie, gdy czytam coś takiego
Bardzo się cieszę, Pietrucha, że Twój facet przestał pić i że jesteś szczęśliwa - bo to widać! |
|
|
 |
Jagna
Gaduła

Pomogła: 16 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Paź 2008 Posty: 932
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 13:02
|
|
|
Pietruszko ja także z radością przeczytałam Twój post, naprawdę miło słyszeć, jak dobrze to soboe poukładałaś. Serce roście Pozdrawiam cieplutko ! |
|
|
|
 |
stiff
Uzależniony od netu

|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 13:04
|
|
|
| pietruszka napisał/a: | | bardzo nie lubię częstego wśród współuzaleznionych określenia "mój alkoholik". |
Ja to lubię jak ktoś do mnie powie ,Ty pijaczku kochany... |
|
|
|
 |
Bebetka
Główna księgowa

Pomogła: 17 razy Dołączyła: 05 Paź 2008 Posty: 1560
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 13:07
|