Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
Wysłany: Nie 19 Lis, 2017 19:43
Zwierzak, myślałam wczoraj o Tobie czy Ty żyjesz jeszcze
ossa Gość
Wysłany: Śro 07 Mar, 2018 19:28
Zawsze jak jadę drogą obok Borysówki , przypominam sobie nasze wspólne spotkanie, uśmiech i bezinteresowną pomoc Waldka, aż trudno uwierzyć , że to już minął rok jak nie ma go wśród nas.
Są ludzie o których nigdy się nie zapomina [*]
dtstgseete Gość
Wysłany: Nie 18 Mar, 2018 14:45
dobrze już dobrze...
Już tak nie przeżywaj
ossa Gość
Wysłany: Nie 15 Lip, 2018 09:00
Dawno mnie tutaj nie było , czasem zaglądam na forum, ale przynajmniej w tej otwartej części nie wiele się dzieje . U mnie też był spokój, praca, dom , dzieci i wnuczka. Można wyrzucić alkoholika z domu, ale trudno z nim zerwać całkowity kontakt jak są dzieci i wnuki. W piątek miałam się zająć wnuczką , bo opiekunka z przyczyn losowych nie mogła, okazało się, że muszę być tego dnia w pracy, poprosili ojca. Mała go bardzo lubi, wydawało się , że dwie trzy godziny da sobie radę z "dużą dziewczynką" ( ona sama tak o sobie mówi). Wszystko było ok. aż nagle postanowili do mnie zadzwonić ,Malutka chciała zaśpiewać jakąś piosenkę, akurat nie mogłam rozmawiać, bywa. Wieczorem pojawił się u mnie pijany z awanturą jak ich potraktowałam ................., pije nadal. Nigdy nie pijł bez powodu , brak powodu to był też powód. Zawsze ktoś był winny , nigdy nie on. Lata terapii , odwyki i d**pa , zawsze ten sam schemat. Na szczęście moje dzieci są już dorosłe i samodzielne, ja odkąd uwolniłam się od alkoholika , awansowałam w pracy, ale ....... no właśnie ta sytuacja wytrąciła mnie z równowagi. Oczywiście powiem synowi jak i co , drugi raz zastanowią się, czy powierzyć opiekę nad dzieckiem dziadkowi, nawet jak przyjdzie trzeźwy nie wiadomo co zrobi chwilę później. Szkoda faceta , ale nie mam ochoty walczyć z wiatrakami. Chce się zachlać jego wybór
Kami Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
nie powinna, zbędne dyskusje, trzeba było odłożyć słuchawkę
ossa napisał/a:
odkąd uwolniłam się od alkoholika , awansowałam w pracy
gratuluję
ossa napisał/a:
Szkoda faceta
ossa napisał/a:
Szkoda faceta
Ossa nie wiem co mi się stało, ale ja już nikogo nie żałuję. Wolna wola każdego. Ma tak jak chce i żyje jak chce.
ossa napisał/a:
Można wyrzucić alkoholika z domu, ale trudno z nim zerwać całkowity kontakt jak są dzieci
wszystko można, wystarczy chcieć.
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman
ossa Gość
Wysłany: Śro 18 Lip, 2018 19:45
Kami, , już jest Ok, taki chwilowy spadek formy. W życiu wszystko dzieje się po coś, może ta sytuacja z przed kilku dni miała mi przypomnieć, jak było kiedyś. Nie ma powrotu do dawnego życia , mój dom , moją twierdzą i na szczęście na co dzień nie muszę znosić ex z jego pijackimi pretensjami.
Kami Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
może ta sytuacja z przed kilku dni miała mi przypomnieć, jak było kiedyś.
po co Ci te myśli.... te przypomnienia .... było kijowo napisałabym dobitniej ale nie można na forum
faktem jest, że chyba każdy ma chwilowe spadki formy ......
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman
ossa Gość
Wysłany: Sob 15 Gru, 2018 13:39
Dawno mnie tu nie było. Żyje sobie spokojnie, dorosłe dzieci radzą sobie świetnie, wnusia jest kochana. Dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierali i tym którzy , bez tego forum nie byłabym w tym miejscu w którym jestem dziś. Odzyskałam dawną siebie teraz jestem osobą, która potrafi walczyć o swoje, osiągać sukcesy i realizować swoje pasje. Aby nie było tak słodko, wczoraj myślałam , że jest czwartek , a dziś chciałam iść do pracy , ktoś mi zajumał jeden dzień tygodnia. Nie wiem czy to początek demencji , czy tylko napięty grafik zajęć zawodowych, ale nie będę się tym martwiła na zapas.
ps. temat o problemach trawiennych rozbawił mnie do łez , dzięki że jesteście
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum