Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: yuraa
Pią 18 Lut, 2022 17:37
Anioł Pijaków
Autor Wiadomość
kiwi 
Trajkotka

Pomogła: 28 razy
Wysłany: Śro 11 Cze, 2025 11:10   

Wszechmogący, wieczny Boże, otaczaj nas, podróżujących, Swoją opieką. Bądź nam w potrzebie pomocą, w drodze towarzyszem i pociechą, w przeciwnościach obroną, abyśmy za Twoim przewodnictwem, pod opieką Matki Najświętszej i św. Rafała Archanioła, pomyślnie dotarli do celu i szczęśliwie wrócili do naszych domów. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen

Dobry Ojcze, ty pozwoliłeś człowiekowi podróżować w przestworzach i dałeś mądrość pozwalającą tworzyć samoloty. Proszę Cię, pobłogosław pilotom, załogom i wszystkim podróżującym samolotami i pomóż, aby mój lot szczęśliwie dotarł do celu. Amen.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Czw 03 Lip, 2025 09:12   

Ksiazka

[img]"Modlitwa dla alkoholików" to tytuł książki autorstwa ks. Winfrieda Wermtera, wydanej przez Misjonarzy Krwi Chrystusa. Książka zawiera modlitwy skierowane do osób zmagających się z alkoholizmem oraz ich rodzin, a także modlitwy o pogodę ducha i wytrwanie w trzeźwości. Książka, oprócz modlitw, zawiera również rozważania dotyczące siły Bożej w walce z nałogiem oraz modlitwę o dar trzeźwości. Stanowi wsparcie duchowe dla osób uzależnionych i ich bliskich, wskazując na możliwość pokonania alkoholizmu poprzez wiarę i modlitwę[/img]

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Pią 18 Lip, 2025 09:03   

"Udaję radość,której we mnie nie ma,ukrywam smutek,żeby nie martwić tych,którzy mnie kochają i troszczą się o mnie.Niedawno myślałam o ... Nocą,przed zaśnięciem,odbywam ze sobą długie rozmowy,staram się odegnać złe myśli,bo byłaby to niewdzięczność wobec wszystkich,ucieczka,jeszcze jedna tragedia na tym i tak już pełnym nieszczęść świecie."(P.Coelho)

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Nie 02 Lis, 2025 09:00   

https://youtube.com/shorts/FRmtBlGU9GY?si=5djb2ztNmS7PCmXT

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/art-art/53/1e/20847269_619764781_medium.jpg

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7a/a4/5f9c79f33334f_o_original.jpg

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Nie 16 Lis, 2025 08:50   

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Nie 30 Lis, 2025 07:25   

Modlitwa o święta bez alkoholu
Wszechmogący Boże,
zbliżają się święta Bożego Narodzenia, czas radości i rodzinnego ciepła. Zwracam się do Ciebie z pokorą, prosząc o Twoją łaskę i wsparcie.
Proszę, pomóż mi przeżyć ten wyjątkowy czas w pełnej trzeźwości. Udziel mi siły i determinacji, abym oparł się wszelkim pokusom związanym z alkoholem. Niech Twoja obecność będzie moim schronieniem, a Twoja mądrość moim przewodnikiem w każdej trudnej chwili.
Spraw, Panie, abym w te święta mógł w pełni cieszyć się bliskością rodziny i przyjaciół, skupiając się na prawdziwym przesłaniu narodzin Zbawiciela – miłości, pokoju i nadziei. Oczyść moje serce i umysł, abym mógł doświadczyć głębokiej, wewnętrznej radości, której nie jest w stanie dać żaden alkohol.
Otocz opieką moich bliskich i mnie, chroniąc nas przed wszelkimi zagrożeniami i konfliktami. Niech te święta będą czasem pojednania, wzajemnego szacunku i wdzięczności za dar trzeźwości.
Maryjo, Matko Boża, Ucieczko Grzeszników, módl się za mną.
Święty Józefie, Opiekunie Rodzin, wspieraj mnie w moich wysiłkach.
Amen.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Czw 18 Gru, 2025 10:03   

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Pią 26 Gru, 2025 13:28   

Modlitwa o cud

Panie Boże Wszechmogący! Staję dziś przed Tobą w całej swojej słabości. Potrzebuję Cię jak nigdy wcześniej. Ty Panie, towarzysz mi codziennie na całej mojej drodze życiowej, wiesz wszystko, widzisz wszystko i znasz mnie najlepiej, wiesz jaki ciężar leży teraz na moim sercu i jak bardzo potrzebuję cudu w moim życiu. Ta trudna sytuacja przygniata mnie, czuję się słaby i wiem, że bez Ciebie sobie nie poradzę.
Ufam w Twoje niezmierzone miłosierdzie, w Twą niezgłębioną mądrość i w to, ze opiekujesz się mną jak najlepszy Ojciec, który nie pozwoli mnie skrzywdzić. Powiedziałeś, że tym, którzy pukają będzie otworzone i że wiara tak mała jak ziarnko gorczycy może przenosić góry. Wierzę i błagam, w imię Jezusa Chrystusa, w imię Jego cierpień, obmyj mnie z moich grzechów i zabierz ode mnie strach i to cierpienie, które stało się moim udziałem. Proszę, jeśli jest to Twoją wolą, odnów mnie, spraw tę wielką zmianę w moim życiu, o jaką Cię proszę.
Przepraszam Cię za wszystko co złe w moim życiu, za wszystkie grzechy, wszystkie chwile, gdy sam nie okazywałem bliźnim miłosierdzia. Ja przebaczam dziś wszystkim tym, którzy w jakikolwiek sposób mnie skrzywdzili. Oddaję się dziś cały Tobie, Mój Panie. Uzdrów mnie z tego zła, przez które czuję się otoczony, wzmocnij mnie i napełń siłą. Przybądź Duchu Święty i obdarz mnie swoimi darami. Matko Najświętsza, Święty Michale Archaniele, Wszyscy Aniołowie i Święci módlcie się za mną i przyjdźcie mi z pomocą. Amen.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Sob 10 Sty, 2026 11:08   

Aniele Stróżu, Mój Opiekunie! Dziękuję, że zawsze jesteś przy mnie, chronisz mnie i nie pozwalasz mnie skrzywdzić. Dziękuję, że jesteś kolejnym dowodem na wielką miłość Pana Boga do każdego z nas.
Proszę bądź przy mnie codziennie, nie opuszczaj mnie, dodawaj siły w najtrudniejszych sytuacjach. Wspieraj w stresie i napięciu, dodawaj otuchy i energii, pocieszaj w smutku i zmartwieniach. Obdarz mnie męstwem, wtedy, gdy najbardziej tego potrzebuję.
Błagam, czuwaj, by nie stało mi się nic złego, by nikt mnie nie skrzywdził, uchroń od złych ludzi, złych słów, nieszczęść i chorób.
Bądź przy mnie przez cały dzień i całą noc, gdy się budzę i gdy zamykam oczy do snu. Pozwól mi jak najlepiej wykonywać swoje codzienne obowiązki, pomóż mi umacniać się wierze i miłości, pomóż mi jak najlepiej kochać Boga, moich najbliższych i wszystkich bliźnich.
Bądź mym doradcą, napełniaj mój umysł jak najlepszymi myślami i pragnieniami, bym zawsze pamiętała o chrześcijańskich wartościach. Daj, bym z Twą pomocą potrafiła świadczyć o swojej wierze, nie tylko słowem, ale i czynem.
Jeśli kiedykolwiek zboczę z Drogi Prawdy, upomnij mnie. Bądź moim drogowskazem, nie pozwól, bym uwikłała się w Zło.
Proszę, ochraniaj mnie przez całe moje życie - wierzę, że byłeś przy mnie od poczęcia, proszę, bądź przy mnie również w godzinie śmierci. Daj, bym odeszła w łasce, niesplamiona ciężkim grzechem i doprowadź mnie przed Oblicze Pana. Amen.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 20 Sty, 2026 09:12   

Modlitwa poranna

https://www.youtube.com/shorts/MTT_TGJuJjA

https://www.youtube.com/shorts/pqyOEqwSRXU

https://www.youtube.com/shorts/prHrDDOqCXk

https://media.posterlounge.com/img/products/750000/740084/740084_canvas_m.jpg

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Czw 05 Lut, 2026 11:18   

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 24 Lut, 2026 09:16   

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 10 Mar, 2026 09:16   

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 31 Mar, 2026 09:59   

Panie Boże, Święta Wielkanocne coraz bliżej, całą sobą czuję już nadzieje i radość, które zawsze mi przynoszą. Dziękuję Ci, że po raz kolejny w moim życiu pozwalasz mi przeżyć wyjątkowy czas Wielkiego Postu, Triduum Paschalnego i Świąt Wielkanocnych. Te dni to wyjątkowy dar od Ciebie, jestem Ci tak bardzo wdzięczna.
Dobry Ojcze! Proszę, pozwól, by zbliżające się Święta były dla mnie i moich najbliższych czasem prawdziwego zbliżenia się do Zmartwychwstałego Chrystusa. Pozwól, by w naszych sercach narodziła się prawdziwa wiara, byśmy godnie i z pobożnością przeżyli ten piękny czas. Błagam, niech te Święta będą dla nas zdrowe, spokojne, pełne szacunku i miłości. Uchroń nas od wszelkich niebezpieczeństw na duszy i na ciele. Napełniaj nasze serca miłosierdziem i wybaczeniem względem tych osób, z którymi mamy trudne relacje, pomóż nam w tym czasie otworzyć się na prawdziwą zgodę i postępować zgodnie ze Słowami Ewangelii.
Panie, proszę, błogosław również wszystkie osoby, które spędzą ten czas samotnie. Błogosław seniorów i osoby chore, przebywające w szpitalach i ośrodkach pomocy, błogosław najmniejszym, najsłabszym, najuboższym, błogosław naszych braci i siostry z Ukrainy, walczącymi z najeźdźcą. Pozwól, by te dni były dla każdego człowieka czasem pokoju, bezpieczeństwa i miłości.
Ojcze, myśląc o zbliżających się Świętach Wielkanocnych, zawierzam Ci całą siebie i moją rodzinę, zawierzam ci wszystkich ludzi na świecie, najbardziej potrzebujących pomocy. Błogosław Panie całemu światu. Amen.

kiwi 
Trajkotka

Wysłany: Wto 14 Kwi, 2026 09:29   

https://youtube.com/shorts/q4XWtcUZUW4?si=Vlxg8BNQJ4JMCwVy

https://youtube.com/shorts/LAn9rv43IhQ?si=EI1sGWXn9pFhPuHL

https://i.etsystatic.com/38936109/r/il/a76cb1/6226837642/il_1588xN.6226837642_jna9.jpg

Odpowiedz do tematu