kiwi, ale to świat zachodu i Rosja zniszczyły ich małe ojczyzny w Afryce , na Bliskim Wschodzie, Ameryce Południowej. Moim zdaniem ktoś kto ma dach nad głową , pełną miskę i nie będzie ryzykował śmierci na tratwie na Morzu Śródziemnym . Komu w Afryce potrzebna jest "zachodnia demokracja" ? Wielkim zachodnim koncernom, choćby teraz Amerykanie pod pretekstem wojny z mafią narkotykową atakują Wenezuelę, a tak naprawdę chodzi o ropę i kasę.
Podobnie Niemcy sprowadzili sobie imigrantów, bo chcieli mieć tanią siłę roboczą tylko nie przewidzieli takiej skali niekontrolowanego napływu ludzi różnych narodowości. Niestety nie mają pomysły jak ich zagospodarować.
Ja między innymi dlatego wcześniej poszłam na emeryturę, nie mam prawa jazdy i musiałam jeździć do pracy komunikacją publiczną do jednej z podmiejskich miejscowości. W autobusie było pełno Ukraińców, o ludziach o innym kolorze skóry nie wspomnę. Brud, smród i głośno rozmawiali przez telefon. Strach zwrócić uwagę, bo ............ Uciekli przed wojną , pracują, wynajmują mieszkania ale mimo wszystko skala przyjezdnych jest już za duża Tylko dlaczego ja mam bać się jedzić autobusem , chodzić po ulicach mojego miasta , czuć się jak intruz we własnym kraju?
Ostatnio zmieniony przez OSSA Sob 03 Sty, 2026 11:07, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1511
Wysłany: Sob 03 Sty, 2026 11:38
No wlasnie Ossa , nie chca sie dostosowac do norm zycia przykładowo w Niemczech .
Juz sama nie wiem dlaczego , demoluja mieszkania , wyrzucaja wszystko przez okno na trawnik , niszcza klatki schodowe .
Mieszkam juz dlugo w tym wierzowcu , kiedys jak mieszkali tu sami niemnaszki , bylo pachnaco czysciutko az przyjemne bylo wejsc do budynku , a teraz skrzynki pocztowe powyrywane i pomazane , winda smierdzaca.
W sylwestra kolo domu puszczali te zimne ognie , nie ktore nawet piekne kolory , ale zostawili wszystkie opakowania , nie sprzatneli po sobie. Leza do dzisiaj .
A i tak mam tu w miescie szczescie , ze nie wszystkich uchodzcow w jednej dzielnicy zakwaterowali , nie mamy tu jeszcze getta czy slamsow, chociaz po nie ktorych ulicach noca lepiej samemu nie chodzic.
I w tej ich religii ...jest ?! ....nie szanuja kobiet ...bicie kobiet stoi u mezczyzn na pierwszym miejscu.
No wlasnie Ossa , nie chca sie dostosowac do norm zycia przykładowo w Niemczech .
Masz rację, w Polsce na szczęście nie ma tylu przybyszów z Afryki , a Ukraińcy cóż nam nadzieję , ze ta wojna wreszcie się zakończy i przynajmniej część z nich wróci do siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum