|
bezsilność |
| Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15147 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 23:30
|
|
|
| Barbórka napisał/a: | | To bardzo ciężkie chwile. Przechodzę je już od jakiegoś czasu. |
Ja o tym wiem i jeśli usiłuję Tobą nieco 'potrząsnąć" to tylko w tym celu, żeby Ci uświadomić, że jeżeli nie zaczniesz podejmować jakichś decyzji i konsekwentnie wprowadzać ich w życie, to najprawdopodobniej "utoniesz' u boku swojego alkoholika, którego jedynym zmartwieniem jest nachlać się i uniknąć po raz kolejny konsekwencji z tym związanych, a wraz z Tobą Twoje dzieci. Ja to wszystko o czym piszesz przerabiałem na swoim podwórku, aha mam za sobą dwa rozwody |
|
 |
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 49 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 23:41
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | aha mam za sobą dwa rozwody | Toś Ty prawdziwy weteran |
|
|
|
 |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo

|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 01:40
|
|
|
Ja tylko dodam od siebie ze masz 2 rozwiazania:
albo wziac do serca te slowa ktore Ci tutaj ludzie zyczliwi a przede wszystkim doswiadczeni mowia i przez to uniknac piekla (bo nie oszukujmy sie to jest pieklo na ziemi)
albo mozesz metoda empiryczna zataczac kola i sama odczuc wszystko na swojej skorze.
Prawda jest taka, ze przed prawda nie uciekniesz. Jesli zdecydujesz sie nic nie robic to po jakims czasie znajdziesz sie w punkcie wyjscia w ktorym jestes teraz. Kazde takie okrazenie wiaze sie z cierpieniem, strachem, bezsilnoscia. W koncu dojdziesz do tych konkluzji ktore masz podane tutaj. Czy warto sie zatem niszczyc zeby pobladzic w kolo? Chyba nie |
|
|
|
 |
czarna róża
Towarzyski

Pomogła: 14 razy Wiek: 51 Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 406 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 14:03
|
|
|
| Ja jako DDA..dziś już wiem że tylko TY jako matka i żona może dzis cokolwiek zadziałac ,żeby za pare lat nie miec do siebie pretensji o zmarnowane życie,lata,problemy dzieci itd..a dzieci..na pewnym etapie będą miec do Ciebie pretensje..cokolwiek nie zrobisz i musisz byc na to przygotowana..albo żyjesz na tej huśtawce ty i cała twoja rodzinka i łudzisz się że coś się zmieni albo TERAZ coś robisz..w sumie są 3 zakończenia tej historii... 1-albo nic nie robisz i żyjecie tak następne lata..ale to się chyba już tobie nie podoba. .2-albo twarda miłosc,jego coś rusza,leczy się ,wychodzicie z tego RAZEM, 3-albo twarda miłośc, On się jednak nie leczy ma to du***,woli chlac,wychodzisz z tego SAMA z Dzieciakami,bez pijaka u boku...wybór należy do Ciebie. |
_________________ Boże..jeśli przestane w Ciebie wierzyc ,to zacznę robic złe rzeczy.. |
|
|
|
 |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka

Pomogła: 101 razy Wiek: 66 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 17:22
|
|
|
Jeśli do tej pory prośby ani groźby nie odniosły żadnego skutku,to tylko pozostaje konsekwentne działanie - "mówisz i robisz co mówisz"-on powinien poczuć skutki tego co robi ale też te z Twojej strony.Trzymaj się twardo i skutecznie. |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 |
|
|
|
 |
beata
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010 22:45
|
|
|
| Barbórko...czy rozmawiałaś z mężem? |
|
|
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 18:35
|
|
|
Barbórko |
|
|
|
 |
stiff
Uzależniony od netu

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 19:46
|
|
|
| beata napisał/a: | | Barbórko...czy rozmawiałaś z mężem? |
| beata napisał/a: | Barbórko |
Moze dlatego jej nie ma... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 21:08
|
|
|
| stiff napisał/a: | | Moze dlatego jej nie ma... | Nie kracz |
|
|
|
 |
Barbórka
Małomówny

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:01
|
|
|
Witaj Beato,
nie mogłam wcześniej się zebrać na napisanie.
Rozmawiałam, ale o kasie najpierw i na tym temacie skończyliśmy burzliwą rozmowę. Sprawa o alimenty będzie wkrótce, pozew złożony.
O pozwie o separację i leczeniu jeszcze nie rozmawiałam.
Dowiedziałam się,że w najbliższych dniach przyjdzie też do domu pracownik z Komisji Rozw. Problemów Alkoh.
Odezwę się jak będę po rozmowie. Możecie mnie łajać i macie do tego prawo, bo miałam pogadać z nim, alu sama potrzebuję jeszcze trochę czasu.
Barbórka |
_________________ Barbórka |
|
|
|
 |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...

Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:09
|
|
|
| Barbórka napisał/a: | | Możecie mnie łajać i macie do tego prawo |
ja nie mam żadnego
a nawet pochwalę i dodam
nic w pośpiechu, lecz przemyślane działanie daje dobre efekty |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
 |
Barbórka
Małomówny

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:13
|
|
|
Dzięki Jacku.
Barbórka |
|
|
|
 |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...

Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:16
|
|
|
a dlaczego się po dwa razy podpisujesz ??? Barbórko
|
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
 |
Barbórka
Małomówny

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:20
|
|
|
Pewnie dlatego,że jestem zmęczona. Od rana do 18 się szkoliłam, potem pękła mi rura w kuchni ( sąsiad naprawił, mąż w pracy ).
a teraz się nie podpiszę , ha,ha
pa |
|
|
|
 |
beata
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 22:12
|
|
|
| Barbórka napisał/a: | | Możecie mnie łajać i macie do tego prawo, | Nikt z nas nie ma takiego prawa Barbórko.Wyrażamy tu swoje zdanie,doradzamy,ale decyzja należy do Ciebie. | Barbórka napisał/a: | | bo miałam pogadać z nim, alu sama potrzebuję jeszcze trochę czasu. | I to jest bardzo mądra i dojrzała decyzja.Nic na siłę.Pogadasz z Nim jak będziesz miała na to siłę.Jak dojrzejesz do tej rozmowy. |
|
|
|
 |
|
|