|
przemoc |
| Autor |
Wiadomość |
marzena1974
Towarzyski wolność ,miłość ,honor

Wiek: 51 Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 167 Skąd: grodzisk
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 12:53
|
|
|
| znam swojego męża i matke nie pozwolą mi chodzić na terapie będą zniechęcać i tworzyć problemy w tamtym roku w sierpniu zapisałam sie na terapie dla wspóluzależnionych nigdy tam nie dotarłam ,tylko raz rozmawiałam z psycholożką i miałam umówione spotkanie i nic z tego nie wyszło ,mąż triumfował -a nie mówiłem ....matka o niczym nie wiedziała .bo jak by wiedziała to byłaby zazdrosna ,mąż zaczynał terapie trzy razy i kończył po 2 n3 miesiącach matka mówiła a po co on tam chodzi ,chce sie wyrwać z domu tylko, jemu i tak nic nie pomoże i tak samo byłoby ze mną.teraz nikomu nic nie powiem ,tylko boje sie że po powrocie z terapi odechce mi sie tam chodzić bo coś zrobi. wogóle sie boje |
|
|
|
 |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15147 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 12:58
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | boje sie że po powrocie z terapi odechce mi sie tam chodzić bo coś zrobi. wogóle sie boje |
A jemu w to graj..... |
|
 |
Tomoe
(banita)

Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:02
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | wogóle sie boje |
I dlatego ważne jest, żebyś znalazła sojuszników poza domem.
Jak będziesz miała zaplecze, wsparcie w postaci żywych ludzi, poczujesz się silniejsza. |
|
|
|
 |
marzena1974

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:04
|
|
|
| wiem ,wczoraj cuda gadał że mnie koch że sie zmieni ,tylko żebym nie poszła na terapie, wie lepiej odemnie co robi z naszą rodziną i kieruje mną tak jak chce .pociąga sznureczki a marzenka aportuje,co takiego daje ta terapia że aż tak sie boji ? chce zlikwidować komputer bo zauważył że sie zmieniłam nawet jak pisze na forum i jak czytam jak to powiedział już ,zrobli mi i pranie móżgu |
|
|
|
 |
Tomoe
(banita)

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:10
|
|
|
On chce ciebie kontrolować, chce mieć nad tobą pełną władzę. Pełną władzę ma wtedy, kiedy siedzisz w domu i z nikim się nie kontaktujesz.
Natomiast kiedy on czuje, że traci tę władzę nad tobą, traci orientację w sytuacji.
Traci ją, bo ty zaczynasz się kontaktować ze światem zewnętrznym. |
| Ostatnio zmieniony przez Tomoe Pią 12 Lut, 2010 13:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony

Pomógł: 57 razy Wiek: 63 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:25
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | cuda gadał że mnie koch że sie zmieni ,tylko żebym nie poszła na terapie |
Sranie w banie - czuje ze cos sie wymyka Ty sie wymykasz - nie popuszczaj
Pewnie ze kocha lubi szanuje ale na jego warunkach . Zaczynasz dobrze teraz ani kroku w tył - łatwo mi sie pisze - JA to przeszedłem - Ja tak samo na poczatku pogrywałem i takie same pirdoły opowiadałem ale małzonka miała w nosie moje gadanie i robiła swoje . Jezeli chodzi o terapie to niektóre osrodki pomagaja przy dzieciakach - zapytaj sie . Ty Marzeno nie masz innego wyjscia - teraz albo łyzwy albo na bosaka po lodzie - za daleko zaszło - jeżeli sie teraz wycofasz to małz Cie zniszczy dosłownie im w przenosni . Teraz jest próba sił i to do krwi ostatniej . Jezeli cofniesz sie to nastepnego razu moze nie byc zn. nie bedzie bo juz nikt Ci nie uwierzy i zostaniesz jak mucha w gestej zupie .prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
 |
|
|
|
 |
marzena1974

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:33
|
|
|
| ja powiedziałam mu że ,chce dwóch rzeczy prawa do bycia człowiekiem .to znaczy odpoczynku i szacunku czy to jest dla alkoholika za dużo ? myśle że to z boku żle wygłąda czasami wydaje mi sie że to nie moje życie ,że ogłądam jakiś film ,to nie możliwe że to kr.... moje życie że wciągam sie w to ,,ja taka mądra i silna i wygadana i pyskata ..i kur..... głupio mądra. |
|
|
|
 |
rufio

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:38
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | znaczy odpoczynku i szacunku czy to jest dla alkoholika za dużo ? |
Na dzień dzisiejszy on tego nie rozumie - nalezy mu wbic do głowy - młotkiem - siekiera - tasakiem - masz byc upirdliwa pod tym wzgledem jak mucha podzczas upalnego dnia - to ma byc szum jednostajny - na okragło - na jakiekowlwiek jego pytanie ta sama odpowiedz - szacunku prosze itd . |
 |
|
|
|
 |
evita
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy Wiek: 60 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:42
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | powiedział już ,zrobli mi i pranie móżgu |
jakbym mojego d****a słyszała
wypnij się na niego i daj sobie "prać mózg" dalej ! zawsze to lepsze niż pranie pyska przez tego palanta |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
 |
|
|
|
 |
konformistka
Towarzyski

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:42
|
|
|
| Cytat: | | chce dwóch rzeczy prawa do bycia człowiekiem .to znaczy odpoczynku i szacunku czy to jest dla alkoholika za dużo ? |
Masz takie prawa, tylko musisz o nie zawalczyć.
Szacunek wzbudzisz swoimi działaniami. |
_________________ Trzy czwarte życia trawimy na chceniu bez uczynku i na uczynkach bez chcenia - Denis Diderot |
|
|
|
 |
Tomoe
(banita)

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:55
|
|
|
| Lepiej mieć mózg wyprany niż zalany. |
|
|
|
 |
pietruszka
Moderator

Pomogła: 232 razy Wiek: 55 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5464
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:55
|
|
|
| marzena1974 napisał/a: | | prawa do bycia człowiekiem |
Marzenko ty takie prawo masz i ono jest niezależne od Twojego męża. Sama musisz w to uwierzyć.
Ty z nim nie gadaj, ty działaj... |
|
 |
rufio

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:56
|
|
|
Tylko nie w Wizyrze - zostawia plamy . |
 |
|
|
|
 |
Tomoe
(banita)

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 13:58
|
|