|
Budowanie granic |
| Autor |
Wiadomość |
pietruszka
Moderator

Pomogła: 232 razy Wiek: 55 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5464
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 17:49
|
|
|
| konformistka napisał/a: | | nie jestem jeszcze gotowa do podjęcia takiej decyzji. |
Jedną z rzeczy, które wiem, że są pomocne do podjęcia jakiejkolwiek decyzji jest odpowiednia ilość zebranych informacji. To może się przydać:
http://www.cpk.org.pl/pl.php5/on/articles/cid/47
To zbiór poradników dla kobiet, może tam Ci się coś przydać. |
|
|
|
 |
konformistka
Towarzyski

|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 20:13
|
|
|
| Cytat: | Ja też kiedyś myślałam, że dla córki ważniejszy jest ojciec alkoholik, niż żaden.
Myliłam się |
Wiem Klaro o czym mówisz. Ale pomimo to decyzja jest trudna.
Ja wychowywałam się bez ojca, bo moja matka rozwiodła się zaraz po moim urodzeniu.
Ale przez kilka lat mieszkała z konkubentem, który jest ojcem mojej siostry. To co się działo w tym okresie wywarło znaczny wpływ na wpływ na moje życie. Nie muszę chyba dodawać, że negatywny.
W końcu się rozstali ale moja matka nigdy już nie wyszła z alkoholizmu. I podejrzewam, że już nie wyjdzie.
| Cytat: | | To zbiór poradników dla kobiet, może tam Ci się coś przydać. |
Skarbnica wiedzy, Pietruszko.
Na pewno się przyda. Poza tym w przyszły piątek jestem umówiona z prawnikiem, właśnie z Centrum Praw Kobiet. Nasiąknę informacjami |
_________________ Trzy czwarte życia trawimy na chceniu bez uczynku i na uczynkach bez chcenia - Denis Diderot |
|
|
|
 |
pietruszka
Moderator

Pomogła: 232 razy Wiek: 55 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5464
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 20:21
|
|
|
| konformistka napisał/a: | Poza tym w przyszły piątek jestem umówiona z prawnikiem, właśnie z Centrum Praw Kobiet. Nasiąknę informacjami |
No .. idziesz jak burza.... Trzymam kciuki |
|
 |
Klara
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7870
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 20:28
|
|
|
| konformistka napisał/a: | | pomimo to decyzja jest trudna. |
Jasne, że wiem.
W dodatku każda opcja jest niedobra dla dzieci, chociaż mówią (szczególnie dzieci alkoholików), że mniejszym złem jest ta zdrowa - bez oparów alkoholu.
Celowo piszę "mówią", bo sama nie skorzystałam z opcji "sprawdzam". |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
 |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka

Pomogła: 101 razy Wiek: 66 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 20:29
|
|
|
| konformistka napisał/a: | Na pewno się przyda. Poza tym w przyszły piątek jestem umówiona z prawnikiem, właśnie z Centrum Praw Kobiet. Nasiąknę informacjami |
Naprawdę cieszy jak ktoś zaczyna prostować swoje ścieżki. Oby tak dalej konsekwentnie |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 |
|
|
|
 |
|
|