Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiedźma
Wto 14 Wrz, 2010 22:57
zioło osobiście hodowane
Autor Wiadomość
Sid Vicious 
Małomówny
Sid

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 23:47   

Jras4 napisał/a:
zioło jest dobre ..dla debili
:zamiata:

Sid Vicious 
Małomówny
Sid

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 23:50   

milutka napisał/a:
.Wrzuć coś do Hayde Parku
zostane anonimowy, sorki..
tez juz ide spac :papa2: papatki

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 23:53   

...
Sid Vicious napisał/a:
milutka napisał/a:
.Wrzuć coś do Hayde Parku
zostane anonimowy, sorki..
...skoro tak ma być -trudno ...może kiedyś :) .....dobranoc.
Ostatnio zmieniony przez milutka Pon 13 Wrz, 2010 23:53, w całości zmieniany 1 raz  

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 23:59   

Sid Vicious napisał/a:
nie mam takiej potrzeby, zielsko lezy calymi tygodniami i nie chce mi sie odmieniac mojej wrazliwosci, bez konkretnego celu, np filozoficznych dyskusji.... (wazne z kim) do odmienienia swiadomosci, to trzeba owiele wiecej wyjarac, a nie lubie tego stanu

Ano właśnie mam tak samo... tyle, że ja wolę usiąść w kąciku i obserwować, rzadko kiedy mam wystarczająco spokojnego, nie znoszę napastliwości w rozmowie, często wolę pomilczeć...
A stan przejarania wspominam bardzo źle... absolutnie mi to nie pasuje, wolę za mało niż za dużo...

Tomek 
Towarzyski

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 07:42   

Sid Vicious napisał/a:
Tomek napisał/a:
wolałbym powiedzieć g+++o prawda, bo posiedziałem dzisiaj troche na forum narkomańskim
to faktycznie miejsce dla obiektywnej opini na temat narkotykow. probowales kiedys rozmawiac o alkoholu z ludzmi, ktorzy pija i nie maja z tym problemu? niestety, maja racje, i nawet lekarze nie kwestionuja pozytywnego dzialania wina, czy piwa na nasze zdrowie. oczywiscie w zdrowym do picia podejsciu.

ja nie jestem od udawadniania "dobroczynności wina", a lekarze to walą gołde lepiej niz gliniarze, a oni walą lepiej niz żołnierze, chyba tylko melioranci w dobrycdh czasach pili lepiej

Tomek 
Towarzyski

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 08:28   

Niestety tak sie jakoś składa, że to osoby, które wciagają środki zmieniajace swoja świadomość zmieniają swoje postrzeganie, widzowie pozostają bez zmiany, efekt jest taki, że w najlepszym przypadku miliony zastanawiają się nad "dziwem wykrzywionej bezsensownie twarzy" na namalowanym obrazie, artysty, który w czasie swojego uniesienia spowodowanego psychoaktywnymi w tzw. miedzyczasie obcina sobie uszko

zachwycać się swoimi zdolnościami postrzegania, wrażliwością, zdolnościami w jakiejkolwiek dziedzinie wtedy gdy jest się pod wpływem czegokolwiek to jak DLA MNIE całkowity upadek, ja to mogę lub nie bez tego czegoś, z podkreśleniem możliwości wyboru,
umysł człowieka jest na tyle piekny (bo indywidualny), ze naprawdę nie trzeba go doładowywac dodatkowymi bodżcami chemicznymi, wystarczy zacząć wykorzystywać te pozostałe 90 % jego mozliwości by coś odczuć, naprawde będzie to bardzo indywidualne i wystarczajaco inne postrzeganie od postrzegania drugiej osoby obok, by mieć szerokie pole popisu do obgdania tego

nieprawda jest również to, że zioło jest gloryfikowane na "wschodzie", raczej jest odrzucane jako coś co zmniejsza mozliwości, jest zasłoną, nie znam jakiejkolwiek poważnej filozofii religijnej mającej w zestawie pomocowym zielska do osiagniecia większego wgladu w rzeczywiśtość dla swoich adeptów

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 09:47   

Tomek napisał/a:
ja to mogę lub nie bez tego czegoś,

cóż, pogratulować jedynie pozostaje, jeśli to potrafisz.. o ile oczywiście to samo mamy na myśli

Tomek napisał/a:
wystarczy zacząć wykorzystywać te pozostałe 90 % jego mozliwości by coś odczuć

rzeczywiście, to tak dziecinnie banalne.... tylko jacyś idioci zioła palą by się wspomóc w otwieraniu tych zamkniętych 90% klapek...
Tomek napisał/a:
nieprawda jest również to, że zioło jest gloryfikowane na "wschodzie"

i tu sie zgodzę, bo tam bo jest traktowane po prostu inaczej, bo bez schizy... Uważa się ,że zostało dane od Boga ....inna kultura, zwyczaje ale ziolo jest akurat dla "wybranych" czyli używa się go do medytacji a nie sponiewierania i robią to wyznawcy Siwy, których jest tam naprawdę bardzo wielu.

Wydaje mi się Tomku, że jesteś typowym przedstawicielem cywilizacji zachodniej i trudno Ci będzie zrozumieć mentalność wschodu, a warto...

zapomniałam dodać, że ten malarz od obciętego ucha chorował na schizofrenię...
Ostatnio zmieniony przez Małgoś Wto 14 Wrz, 2010 09:49, w całości zmieniany 1 raz  

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 09:53   

Małgoś napisał/a:
Wydaje mi się Tomku, że jesteś typowym przedstawicielem cywilizacji zachodniej i trudno Ci będzie zrozumieć mentalność wschodu, a warto...

...to prawda, bo już niedługo ta mentalność, kultura i wiara zawitają do Europy... także koledzy zapuszczajmy brody, a kobitki przymierzajcie burki...

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 09:56   

ZbOlo napisał/a:
kobitki przymierzajcie burki...

i pamiętajcie o kursie tańca brzucha... 8)

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 09:59   

Małgoś napisał/a:

...oj tak, oj tak.... cg45g cg45g cg45g cg45g

Małgoś 
Upierdliwiec
Forumoholiczka

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 10:01   

ZbOlo napisał/a:
Małgoś napisał/a:

...oj tak, oj tak.... cg45g cg45g cg45g cg45g

... i Kamasutrze... :lol2:

ZbOlo 
[*][*][*]
Ojciec Chrzestny

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 10:04   

Małgoś napisał/a:
... i Kamasutrze... :lol2:

....łojezu... już jestem Talibem.... ;)

Tomek 
Towarzyski

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 11:44   

Małgoś napisał/a:

cóż, pogratulować jedynie pozostaje, jeśli to potrafisz.. o ile oczywiście to samo mamy na myśli

rzeczywiście, to tak dziecinnie banalne.... tylko jacyś idioci zioła palą by się wspomóc w otwieraniu tych zamkniętych 90% klapek...

i tu sie zgodzę, bo tam bo jest traktowane po prostu inaczej, bo bez schizy... Uważa się ,że zostało dane od Boga ....inna kultura, zwyczaje ale ziolo jest akurat dla "wybranych" czyli używa się go do medytacji a nie sponiewierania i robią to wyznawcy Siwy, których jest tam naprawdę bardzo wielu.

zapomniałam dodać, że ten malarz od obciętego ucha chorował na schizofrenię...

- dziękuje za gratulacje, zbyteczne zreszta bo nie o nie chodzi, ciekawi mnie bardziej czemu tak zachwalasz dobroczynne działanie THC, podpierając się wszelkimi możliwymi sposobami, to takie same teksty jakie mozna usłyszeć od pijacych alkohol, biorących fete, brauna itd itp mnie to sie z czym innym kojarzy, i wogle nie z substancja tylko z niezaspokojonymi potrzebami człowieka
- to nie idioci palą zioła by otworzyć coś co maja zamknięte, ale ludzie posiadajacy poważne braki w umiejetnościach samorealizacji bez substancji psychoaktywnych
- wyznawcy Siwy nie stanowia większości na wschodzie, pozostałe filozofie religijne odrzucają takie wspomaganie
- jestem przedstawicielem cywilizacji wschodniej - wschodniej polski oczywiście - :D , ale to nie wszystko z tym, ze to temat zupełnie na inny temat :D
- malarz od ucha sprawia wiele kłopotów, róznie mówia: a to schizofrenia, a to padaczka ...
pewne jest jedno walił absynt na maxa, oczywiście nie polecam tej drogi samorealizacji - a wynika to z moich doświadczeń

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 14:47   

Tomek napisał/a:
to takie same teksty jakie mozna usłyszeć od pijacych alkohol

To samo myślę czytając wynurzenia Małgosi i Sida.
Piszecie tak, jak alkoholicy, którym się wydaje, że panują nad ilością wypijanego trunku, którzy mówią, że piją bo lubią....
Smutne.... polecam wątek Jolki: http://komudzwonia.pl/vie...p=144410#144410

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 15:17   

mnie się nie podoba, że w pewien sposób reklamujecie coś, co dla wielu osób tutaj może stanowić jakiegoś tam rodzaju zagrożenie

wydawało mi się, że to ma być forum wsparcia, dla osób, w trudnych, życiowych sytuacjach, a nie plac zabaw dla psychoaktywnych eksperymentów

no i nie podoba mi się, że ten wątek jest w "Sprawach trudnych i poważnych" :/

Flądra maruda :p

Odpowiedz do tematu