|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
|
Uzależnienie od komputera |
| Autor |
Wiadomość |
Wiedźma
Administrator

Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9778
|
|
|
|
 |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 15:38
|
|
|
| zołza napisał/a: | | Jacek napisał/a: | | jak już to piszę o skutkach nie widocznych |
Jacek , to co się przewija w naszych ( tj. Twoich i moich ) gierkach słownych świadczy tylko o tym ,że myślimy inaczej...Nic w tym dziwnego zresztą Już dawno udowodniono ,że mózg mężczyzny działa inaczej od mózgu kobiety. Dla faceta słowo,czy zdanie znaczy poprostu konkretna rzecz. Kobieta myśli inaczej szuka podtekstów między zdaniami i emocji ,które z tego słowa biją...Nasza(czyli kobiet) wyobraźnia ( może to złe słowo ,raczej postrzeganie ) włącza się i idzie w innym kierunku niż męska. Ty mówisz straty- ja mówię ,ze każda przyjemność kosztuje (ale warto ją sobie sprawić. Ty mówisz prąd ,gaz - ja mówię ale ta kawa była pyszna itp. itd. Ja Cie czytam dokładnie tylko dla mnie z tych słów wynika coś innego Jednym słowem -nie czepiam się Mężczyźni są przecież z Marsa |
Nie tu są punkty z którymi nie można się zgodzić.
Szukanie podtekstów miedzy słowami, o ja je zawsze szukam, zwykle się upewnię czy "a" naprawdę ma oznaczać "a", emocje , tu masz racje, (być może ją masz, gdyż nie jesteśmy, my faceci, zawsze tacy sami), emocje to źródełko kłopotów, więc nie są potrzebne. Napisałaś coś o kosztach przyjemności, kupi Twój szanowny sobie nowe auto albo motocykl , albo... , powiesz straty, wywalone pieniądze. Prawda.
On się tak samo pewnie skrzywi gdy Ty kupisz sobie nowe śliczne lakierki, pomadkę itp. tu nie chodzi o to czy się na przyjemności kasę przeznaczy tylko co się jako przyjemność traktuje. Tu jest(zgoda) różnica pomiędzy nami, facetami a damami |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
| Ostatnio zmieniony przez Halloween Nie 09 Cze, 2013 15:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...

Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 16:05
|
|
|
| zołza napisał/a: | Mężczyźni są przecież z Marsa |
i tu moja droga nie wiesz jak bardzo się mylisz
nigdy tam nie byłem ,no i słowo facet mniem jest obce
Saturn - mówi ci to coś ??? |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
 |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 16:09
|
|
|
| Wiedźma napisał/a: | | No to dziś jak znalazł - w TVP2 o godz. 20:05 Sala samobójców |
A to może ciekawe,
dzięki |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
 |
zołza
Upierdliwiec Zołza

Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 16:10
|
|
|
Halloween, Faceci ,którzy nie nie nazywają rzeczy po imieniu to pojedyncze( ale jakżesz cenne egzemplarze) .Tym bardziej tacy ,którzy potrafią wyłowić ukryty sens w tym co kobieta przedstawia lub mówi ( i chwała im za to ,ze próbują Odnośnie przyjemności .....Mam takie zdanie ,ze jeżeli tylko to nie powoduje ,że załamie nam się gospodarka domowa to nie będę psioczyć ,gdy mój zaszaleje i kupi nową furę lub inne cudeńko ( a niech się chłopina ucieszy ,nie ma lekkiego życia ) mało tego ,jeszcze go do tego zmotywuje i pojadę z nim na pierwszą przejażdżke. A odnośnie nowej kiecki,szpilek lub pomadek nie rozumiem co facet może mieć do tego( to moja sprawa i moje pieniądze ) -sprawię mu tylko tym przyjemnosć ,że mam coś fajnego a to jest " prawie jego" ,no bo przecież jestem z Nim |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
 |
zołza
Upierdliwiec Zołza

Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 16:12
|
|
|
| Wiedźma napisał/a: | | No to dziś jak znalazł - w TVP2 o godz. 20:05 Sala samobójców |
Przerażający i chory ten film - może jednak warto go obejrzeć |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
 |
Enika
Małomówny

|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 03:54
|
|
|
| Halloween napisał/a: |
A to może ciekawe,
dzięki |
Warto , warto rowniez obejrzec film Ben X
To jest bardziej o grach online |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|