|
Prokrastynacja- choroba odkladania spraw na pozniej |
| Autor |
Wiadomość |
moonyain
Towarzyski Outsider

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 11:50
|
|
|
Mnie tylko zastanawia co wpływa na to, że coś zostaje uznane za chorobę...
Jak czytam o tej prokrastynacji, to na myśl przychodzi mi lenistwo... |
_________________ Bo, nie podjąć walki, to najgorsza z możliwych porażek. |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

Pomógł: 37 razy Wiek: 65 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 11:57
|
|
|
| moonyain napisał/a: | | Mnie tylko zastanawia co wpływa na to, że coś zostaje uznane za chorobę... |
Nadprodukcja terapeutów?
Z tym, ze myślę, że ten syndrom to cos wiecej niż tylko lenistwo. To ma podłoże psychiczne, może depresyjne, może w DDA, może w alkoholizmie. Pewnie różnie u różnych osób. |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
| Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Pią 06 Sty, 2012 11:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:09
|
|
|
| Gonzo.pl napisał/a: | Jak ktoś napisał, zniechęcenie trzeźwym życiem, przerwanie terapii, marazm, nuda, brak planowania, uzalanie się, czyli powrót do dawnych zachowań. Wiesz w którym kierunku zmierzasz, prawda?
Do tego racjonalizacja. Znalazłeś sobie wytłumaczenie, prokrastynację i lezysz na tapczanie czekając, aż wynajdą na nią lekarstwo.
Właściwie nie wiem, czego oczekujesz... Poparcia, ze robisz dobrze? By robic tak dalej (a raczej nie robić). |
Hej hej chwileczke Ja tylko napisalem, ze znalazlem odpowiedz na cos co mnie od dawna niepokoilo. Nie napisalem ani tym bardziej nie postanowilem lezec na tapczanie i sie uzalac nad soba. Do terapeutki ide tak czy siak |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:09
|
|
|
| Gonzo.pl napisał/a: | Ja w tym momencie już bym był u terapeutki.
Uzależnień, żeby nie było watpliwosci. |
moja terapeutka uzależnień, która ni z gruszki ni z pietruszki podjęła się leczenia mojego "DDA" nie miała pojęcia co to prokrastynacja a tym bardziej "z czym to się je"
z tego co wiem prokrastynacja najbardziej dotyczy studentów oraz ludzi, którzy pracują na własną rękę - nie mają nad sobą szefa, który ich motywuje, sprawdza itp
poza tym był już taki temat na forum
http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=1294 |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:15
|
|
|
| Gozno.pl napisał/a: |
Ja w tym momencie już bym był u terapeutki.
Uzależnień, żeby nie było watpliwosci |
Tez bym byl gdybie nie swieto 3 kroli... nie zadna prokrastynacja tym razem |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:16
|
|
|
| Masakra napisał/a: | Hej hej chwileczke Ja tylko napisalem, ze znalazlem odpowiedz na cos co mnie od dawna niepokoilo. Nie napisalem ani tym bardziej nie postanowilem lezec na tapczanie i sie uzalac nad soba. |
Musiałem Cię mocno kopnąć. Znasz mnie |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:18
|
|
|
| ale fakt faktem pojde do terapeutki i nie oleje tego. Nie chce stracic mojej trzezwosci przez cos |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:20
|
|
|
Masa, ale czytam, czytam i nie rozumiem....
Czy terapeutka przyjmie Cie "od reki"?
No chyba licz się z tym, ze poczekasz troche na wizytę... |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:22
|
|
|
Dzis nie odbieraja telefonow ale jest swieto... ja mam do niej numer prywatny jeszcze. Sprobuje zagadac w poniedzialek z rana zeby mnie gdzies wcisnela miedzy pacjentow chociaz na pare minut- w przeszlosci juz tak robilem i nie robila mi problemow. To fajna babka i przede wszystkim z prawdizwym powolaniem |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:51
|
|
|
| Cytat: | | Mialem pogadac ale jak poszedlem w pazdzierniku i mialem wrocic za pare dni to od tamtej pory tyle mnie widziala... ehm i tak ze wszystkim... |
Hmmm.... wyjaśnij mi coś jeszcze......
Ja zrozumiałem, ze dopiero co byłeś u terapeuty w sprawie uzależnienia od netu. Nie zgadza mi się tu cos. ale może źle Cię zrozumiałem
| Cytat: | | ja tez jestem przeciwnikiem latania do terapeuty z byle czym i zaczynamiem 10 terpaii od terapii terapii. (skonczona mam raptem podstawowa od alkoholizmu) |
myślałeś p podjęciu terapii pogłębionej? Ona skupia sie na uczuciach, rozpoznawaniu własnych emocji, prawidłowym ich wyrażaniu, na zrozumieniu siebie. |
| Ostatnio zmieniony przez Gonzo.pl Pią 06 Sty, 2012 12:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 13:11
|
|
|
| Gonzo.pl napisał/a: | | Nie zgadza mi się tu cos. ale może źle Cię zrozumiałem |
U nas sa 3 terapeutki w OTU ja mam swoja osobista i taka jeszcze jedna z ktora zaczynalem ale ktora nie przypadla mi do gustu pod wzgledem swoich metod (po prostu nie trafiala do mnie). Z ta swoja umowilem sie w pazdzierniku ze przyjde za pare dni zeby zaczac jakis terapeutyczny program rozwoju osobistego (nie pamietam dokladnie jak to sie nazywalo) i tyle mnie widziala...
Z internetem poszedlem do tej nie swojej bo akurat ona byla. Ot i cala historia |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 13:15
|
|
|
Może OPT-y?
Osobisty program terapii. To właśnie to, co wyżej Ci polecałem. Tyle, ze prowadzone bywa w róznych formach. |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 15:11
|
|
|
Napisalem smsa do terapeutki i w poniedzialek mam na 11 wizyte |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
Gonzo.pl
(banita)

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 15:14
|
|
|
Cieszę się.
Tylko wstań rano, leniu.
Podoba mi się to, co piszesz w innym temacie.
Pozdro. |
|
|
|
 |
Masakra

|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 15:16
|
|
|
| Gonzo.pl napisał/a: | | Tylko wstań rano, leniu |
Sam nie jestes lepszy jak piszesz ze 11 to rano
| Gonzo.pl napisał/a: | | Podoba mi się to, co piszesz w innym temacie. |
Nie, nie podzeruje Ci kredytu |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
 |
|
|