|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
|
Uzależnienie od komputera |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...

Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 11:58
|
|
|
| Klara napisał/a: | | Jasne, uzależnienie jest to samo tak jak w wypadku alko pijących w knajpach lub wyłącznie w domu. |
Janeczko,miałem raczej na myśli,picie darmowe,,na weselu,na imprezkach imieninowych
tłumaczyć się jednocześnie że to darmowe ,ale samo tłumaczenie ,nie robiło z tego plusa |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:01
|
|
|
| Halloween napisał/a: | Sorry ludzie , ale włożyliście Leonowi w usta to czego on wcale nie powiedział. |
tego czego jeszcze nie zapoznał
ale po naszych wypowiedziach ma szansę porównawczą |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
 |
Klara
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7870
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:01
|
|
|
| Halloween napisał/a: | Sorry ludzie , ale włożyliście Leonowi w usta to czego on wcale nie powiedział. |
To jest post Leona:
| leon napisał/a: | Wczoraj 19:04
Czesc Kacperkuper
Mysle,ze wiem o czym mowisz,moja zona jest uzalezniona od neta,gier online,ma analogicznie do alkoholikow ciagi gry online,potrafi nie spac dwa dni grajac,co dotyka zycie w realu...,nie chodzi do pracy,ma bumelki,itd.Ja w tej dziedzinie wykazuje typowe objawy wspol...,gdyz zastanawiam sie,kiedy przerwie ciag i wroci do normalnego zycia,pracy,itd |
Uważasz, że coś zmyślam? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
 |
leon
Trajkotka

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:13
|
|
|
| Klara napisał/a: | | leon napisał/a: | | widze,ze najwieksze szkody przekladajace sie na skutki w realu czynia ciagi w grach online |
Leon, może Twoja żona jest raczej hazardzistką....? |
Gra w gry on line,jak "Age of Conan","Rift",sluchawki na uszach, nikrofon i walcza w zespolach miedzynarodowych uzgadniajac taktyke,wiec wszyscy z zespolu sie slysza i do siebie mowia...,uzaleznienie od hazardu to inne uzaleznienie Klaro,bardzo kosztowne zreszta,znam paru co domy zostawili w casynie w Gdyni |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
 |
leon
Trajkotka

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:18
|
|
|
| Klara napisał/a: | Uważasz, że coś zmyślam? |
Nie przeczytalas ze zrozumieniem Klaro,gry on line to nie to samo co zaklady on line...
Po angielsku gaming(gry),gambling(zalkady za kase),ale moglas nie zjarzyc,jak w temacie nie jestes... |
Magoichi Saika |
| Ostatnio zmieniony przez leon Nie 09 Cze, 2013 12:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:20
|
|
|
| Jacek napisał/a: | | Halloween napisał/a: | Sorry ludzie , ale włożyliście Leonowi w usta to czego on wcale nie powiedział. |
tego czego jeszcze nie zapoznał
ale po naszych wypowiedziach ma szansę porównawczą |
Jo jo Jacek
| Klara napisał/a: | | Halloween napisał/a: | Sorry ludzie , ale włożyliście Leonowi w usta to czego on wcale nie powiedział. |
To jest post Leona:
| leon napisał/a: | Wczoraj 19:04
Czesc Kacperkuper
Mysle,ze wiem o czym mowisz,moja zona jest uzalezniona od neta,gier online,ma analogicznie do alkoholikow ciagi gry online,potrafi nie spac dwa dni grajac,co dotyka zycie w realu...,nie chodzi do pracy,ma bumelki,itd.Ja w tej dziedzinie wykazuje typowe objawy wspol...,gdyz zastanawiam sie,kiedy przerwie ciag i wroci do normalnego zycia,pracy,itd |
Uważasz, że coś zmyślam? |
Klara, bardzo Cie cenie, zawsze Twoje posty czytam z uwagą (o ile temat mnie ciekawi).
Ale tym razem... gdzie w poście Leona wzmianka o grach hazardowych? Bo o tym teraz mówimy, on napisał że kobieta wysiaduje przy kompie i gra, zaniedbując przy tym swoje obowiązki. Nic ponad to. Nie rozumiem nadal dlaczego w powyższych postach używa się już pewnika, jakoby dana osoba była zaangażowana w gry hazardowe. Powtarzam , tego tutaj nikt nie wie. Wybór gier internetowych jest wielki, nie musi to być hazard.
Oj , Klara, wiem że bardzo starasz się pomagać innym i szanuje to, ale drobne błędy zdarzają się wszystkim, ja mam ich mnóstwo.
Myślę że sprawa nie jest warta tego by dalej przedłużać debatę na ten temat. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
 |
staaw

Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9052
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:21
|
|
|
| leon napisał/a: | | Klara napisał/a: | Uważasz, że coś zmyślam? |
Nie przeczytalas ze zrozumieniem Klaro,gry on line to nie to samo co zaklady on line... |
Leonie, znasz to?
A mój facet czasem pije, nigdy mnie nie uderzył, ale to chłop, musi se wypić, ten Kazik to chla, jak ta jego żona to wytrzymuję? |
_________________ Nadejdą czasy kiedy mędrcy będą udawać ignorantów, by nie sprawiać przykrości głupcom... |
|
|
|
 |
leon
Trajkotka

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:25
|
|
|
| staaw napisał/a: | | leon napisał/a: | | Klara napisał/a: | Uważasz, że coś zmyślam? |
Nie przeczytalas ze zrozumieniem Klaro,gry on line to nie to samo co zaklady on line... |
Leonie, znasz to?
A mój facet czasem pije, nigdy mnie nie uderzył, ale to chłop, musi se wypić, ten Kazik to chla, jak ta jego żona to wytrzymuję? |
A precyzyjniej |
Magoichi Saika |
|
|
|
 |
zołza
Upierdliwiec Zołza

Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:25
|
|
|
[quote="leon"]Nie przeczytalas ze zrozumieniem Klaro,gry on line to nie to samo co zaklady on line.. | leon napisał/a: | | uot;]Nie przeczytalas ze zrozumieniem Klaro,gry on line to nie to samo co zaklady on line... |
Gry on-line to fajna zabawa ,oczywiście w granicach zdrowego rozsądku jak wszystkie przyjemne rzeczy...Ja gram w remika ze stałą ekipa i to też jest fajne . A stracić moge jedynie wirtualne żetony ,których jak mi zabraknie -wypadam z gry |
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie... |
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:26
|
|
|
| Halloween napisał/a: | Jo jo Jacek |
to po licho zabierasz głos "oceniający" innych ??? |
|
|
|
|
 |
staaw

Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9052
|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:28
|
|
|
| Precyzyjniej to najpierw mówisz że żona zawala pracę przez gry online a następnie ją usprawiedliwiasz... |
_________________ Nadejdą czasy kiedy mędrcy będą udawać ignorantów, by nie sprawiać przykrości głupcom... |
|
|
|
 |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:32
|
|
|
| Jacek napisał/a: | | Halloween napisał/a: | Jo jo Jacek |
to po licho zabierasz głos "oceniający" innych ??? |
Przeczytaj to co napisałem i nie denerwuj się.
Odpisałem Ci dokładnie to co było konieczne po przeczytaniu tego co napisałeś.
Trudno... wysil się następnym razem, to potraktuję Cię inaczej.
Gdzie ja tu kogoś oceniałem?
Nerwy to zły doradca.
Ta gadanina i tak niebawem w śmietniku się znajdzie. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
 |
leon
Trajkotka

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:33
|
|
|
| staaw napisał/a: | | Precyzyjniej to najpierw mówisz że żona zawala pracę przez gry online a następnie ją usprawiedliwiasz... |
Chyba nie zrozumiales mojego postu,ja wyjasniam roznice miedzy gra online,a zakladami on line,czy innym hazardem. |
Magoichi Saika |
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:34
|
|
|
| zołza napisał/a: | | A stracić moge jedynie wirtualne żetony |
tak widzą twoje marzenia - o twojej osobie
moja żona gra w grę ,powiedzmy raz w miesiącu - rano w niedzielę
i nawet nie wchodząc na online
to ta gra
nie traci nawet wirtualnych żetonów - nic nie traci
ale czy tak naprawdę nic nie traci???
czy tylko tego nie widzi??? |
|
|
|
|
 |
Jacek

|
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013 12:39
|
|
|
| Halloween napisał/a: | | Przeczytaj to co napisałem i nie denerwuj się. |
spoko Hali ,już dawno nauczyłem się zachowań na forach
ale miło z twojej strony że i ty to traktujesz z podejściem rozsądku |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|