|
Nic się nie kończy, póki się nie skończy... część druga |
| Autor |
Wiadomość |
kiwi
Trajkotka

Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1510
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2026 08:34
|
|
|
Jonesy . jak ja lubie sie smiac .
Te spotkania na ktore jezdzisz ( i bardzo dobrze) , daja razem 138 dni trzezwych , ktore sobie doliczasz ?!
Milego rozesmianego dnia zycze ! |
|
|
|
 |
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka

Pomogła: 67 razy Wiek: 56 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 4034
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2026 08:43
|
|
|
| Kiwi to nie dni tylko numer spotkań trzeźwości owych. Następne będą 139. Czego nie rozumiesz? |
_________________ [*] [*] [*]
Bądź nietykalny i rób swoje. |
|
|
|
 |
dromax
Gaduła abstynencki styl życia

Pomógł: 2 razy Wiek: 75 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 608 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2026 19:28
|
|
|
| Maciejka napisał/a: | | Kiwi to nie dni tylko numer spotkań trzeźwości owych. Następne będą 139. Czego nie rozumiesz? |
Mam podejrzenie, że ona niczego nie rozumie... |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Sob 28 Mar, 2026 19:58
|
|
|
| Nie czepiaj się , już teraz zrozumiała. |
|
|
|
 |
kiwi
Trajkotka

Pomogła: 28 razy Dołączyła: 23 Sty 2010 Posty: 1510
|
Wysłany: Nie 29 Mar, 2026 12:29
|
|
|
Maciejko, wogle w ten sposob co napisalas nie myslalam o tej liczbie .
Teraz rozumie , to te spotkania maja taka liczbe , jest ich do tej pory 138.
A to raz do roku ? czy czesciej ?
Jak tylko raz w roku to zaczeli w 1888 roku ?
2026 minus 138 =1888 rok.
Lubie sie smiac i lubie matematyke |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Nie 29 Mar, 2026 12:31
|
|
|
| Nie wiem chyba częściej. Nie przywiązuje wagi do tego. Nie pojadę na takie spotkania. Mi niepotrzebne. |
|
|
|
 |
Jonesy
Upierdliwiec

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 09:35
|
|
|
Trzeźwościowe dni skupienia mają miejsce 4 razy w roku - wiosną, latem, jesienią i zimą. Tak wychodzi że wiosenne i zimowe są w okolicach świąt.
Czy są potrzebne czy nie i komu to już nie mnie o tym decydować. Ja zauważyłem, że te trzy dni w odosobnieniu, bez bodźców zewnętrznych to bardzo dobra okazja na wyciszenie się, złapanie dystansu, przemyślenie tego i owego na spokojnie, szansa na spędzenie czasu w towarzystwie ludzi trzeźwiejących z ogromnym doświadczeniem w tej dziedzinie, szansa na ciekawe rozmowy, interesujące rozkminy, a przy okazji też na zadbanie o sferę religijno-duchową, spowiedź w komfortowych warunkach i rozmowę z osobą duchowną jeśli mam taką potrzebę wewnętrzną.
Mi to robi robotę, dobrze się tam czuję. Nie na tyle żeby jeździć tam cztery razy w roku, ale kto wie jak będzie jak za 20 lat na emeryturze będę miał więcej czasu i wciąż coś pary w sobie |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
 |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 09:44
|
|
|
| Nie jestem uzależniona, nie jestem współuzależnione, z ddd też sobie radzę chociaż jeszcze to i owo odbija się czkawka to po co mi takie dni skupienia. Mam blisko Kościół. Księża tłumacza ewangelię , nigdy nie wychodzę z Mszy z pustymi rękami w sensie duchowym i emocjonalnym i mam możliwość adoracji, rozwoju , otwierają mi się oczy, ciągle czegoś się uczę. Mi to wystarczy, czuje się zaopiekowania, podbudowana, wzmocniona i widzę sens bycia tu i teraz w tym miejscu , wśród tych ludzi , w świecie chociaż czasem jest trudno, ciężko, braknie sił , padam ,wstaje i idę dalej. Mi tak dobrze. |
|
|
|
 |
Jonesy
Upierdliwiec

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 11:29
|
|
|
| Maciejka napisał/a: | | Nie jestem uzależniona, nie jestem współuzależnione, z ddd też sobie radzę chociaż jeszcze to i owo odbija się czkawka to po co mi takie dni skupienia. Mam blisko Kościół. Księża tłumacza ewangelię , nigdy nie wychodzę z Mszy z pustymi rękami w sensie duchowym i emocjonalnym i mam możliwość adoracji, rozwoju , otwierają mi się oczy, ciągle czegoś się uczę. Mi to wystarczy, czuje się zaopiekowania, podbudowana, wzmocniona i widzę sens bycia tu i teraz w tym miejscu , wśród tych ludzi , w świecie chociaż czasem jest trudno, ciężko, braknie sił , padam ,wstaje i idę dalej. Mi tak dobrze. |
Jak byś nie zauważyła, szanowna koleżanko, post o TRZEŹWOŚCIOWYCH dniach skupienia umieściłem w dziale ALKOHOLIZM i inne uzależnienia, a więc kierowałem go głównie do osób UZALEŻNIONYCH. Miło mi, że wpisy moje czytają też inne osoby, natomiast teksty typu "mi to do niczego nie potrzebne" proszę zostaw sobie na dział który by Ciebie bezpośrednio dotyczył. A jeżeli nie jesteś uzależniona, ani współuzależniona ani dda, a z ddd sobie też radzisz, to w sumie mógłbym spytać "to czego konkretnie tutaj poszukujesz"??? Bo chyba przecież nie złośliwego przekomarzania się z Kiwi? |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
 |
|
|
|
 |
Maciejka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 11:34
|
|
|
| Wiadomo że nie chodzi o przekomarzanie się z nikim. Napisałam tylko swoje zdanie. Inni mogą mieć swoje zdanie jak i swoją drogę. |
|
|
|
 |
Halibut
Trajkotka

Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 1036 Skąd: Ocean Spokojny
|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 16:30
|
|
|
Życie na trzeźwo jest całkiem fajne Halibut, gorąco polecam, może kiedyś się skusisz. Zobaczysz wtedy jak szybko potrafi się w głowie przewietrzyć i głupie myśli uciekają. Bo po pijaku to koło prawdy to nawet nie leżałeś, a gdzie stanąć w całej prawdzie.
Odezwał się przemądrzały trzeźwy. Twoja trzeźwość w Twojej pseudo wytrzeźwiałej głowie szuka potwierdzenia tam gdzie swoim małym móżdżkiem widzisz swoją pseudo trzeźwą prawdę. Doświadczenie i prawda nie jest pijana albo trzeźwa po prostu jest prawdą albo nie.
[ Komentarz dodany przez: Wiedźma: Wto 31 Mar, 2026 16:02 ]
Za ten post czerwona kartka od Wiedźmy |
|
|
|
 |
Halibut
Trajkotka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 16:36
|
|
|
| Maciejka napisał/a: | | Wiadomo że nie chodzi o przekomarzanie się z nikim. Napisałam tylko swoje zdanie. Inni mogą mieć swoje zdanie jak i swoją drogę. |
Boże, dzięki, że inni mogą mieć swoje zdanie a nawet swoją drogę . Choć dziwnie brzmi że z nikim można się przekomarzać. Ale w końcu każdy może mieć swoje zdanie, jak piszesz, nawet jeżeli jest one oderwane od logiki i rzeczywistości. Ty wiesz w ogóle co piszesz? |
|
|
|
 |
Halibut
Trajkotka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 16:54
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | | Halibut napisał/a: | | Doświadczenie i prawda nie jest pijana albo trzeźwa po prostu jest prawdą albo nie. |
A g***o prawda |
Kurna, prawdziwy erudyta, takie mądre i obietywne arrgumenty.
To g***o zapach g***a nos wykrzywia, nie tylko w tym poście, ale w całości.
|
|
|
|
 |
Halibut
Trajkotka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 16:59
|
|
|
Ptero, chcesz być fajny i grzeczny nawet wtedy kiedy jesteś wkórwiony. Niby tak miło i grzecznie aż do wyżynania. Stary napisz wprost co myślisz, czujesz nie bój się prawdziwych emocji i prawdziwich słów, nawet jeżeli są nie cenzurowalne. |
|
|
|
 |
Halibut
Trajkotka

|
Wysłany: Pon 30 Mar, 2026 17:15
|
|
|
Nie myślę stwierdzeniu " g***o prawda" stać Cię na więcej. Ale czy masz odwagę? Dawaj.. |
|
|
|
 |
|
|