|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
|
Cos o uzaleznieniach 21-go wieku... |
| Autor |
Wiadomość |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 17:03
|
|
|
| Klara napisał/a: | | leon napisał/a: | | Dopoki nie wpadasz w ciagi |
Klasyczne ciągi może nie, rodziną jestem sama dla siebie z drobnymi odstępstwami, gdy trzeba w czymś pomóc, ale:
| Halloween napisał/a: | | gdy kilka miesięcy temu z jakichś przyczyn nie było cale popołudnie prądu , wykonałem cala masę telefonów |
U mnie to też tak mniej więcej wygląda |
no jo,
ale nie jesteśmy uzależnieni
czy ktoś w to uwierzy
gupek jakiś chyba
cywilizacja i tyle.
Leon , i Ty jesteś tu częstym gościem ... Hmmm
Prawdopodobnie Twoja Pani , ma /miała większy kłopot, trzymaj rękę na pulsie , dasz rade , wiem GDYNIA |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
| Ostatnio zmieniony przez Halloween Nie 30 Cze, 2013 17:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leon
Trajkotka

|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 17:30
|
|
|
| Halloween napisał/a: | Leon , i Ty jesteś tu częstym gościem ... Hmmm
Prawdopodobnie Twoja Pani , ma /miała większy kłopot, trzymaj rękę na pulsie , dasz rade , wiem GDYNIA |
Ja wiem kiedy wylaczyc,zeby do roboty sie wyspac,wiekszosc zycia spedzilem bez kompa,wiec jak zniknie to sie nie potne... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
 |
Halloween
(banita)

|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 19:31
|
|
|
| leon napisał/a: | | Halloween napisał/a: | Leon , i Ty jesteś tu częstym gościem ... Hmmm
Ja wiem kiedy wylaczyc,zeby do roboty sie wyspac,wiekszosc zycia spedzilem bez kompa,wiec jak zniknie to sie nie potne... |
już Ty lepiej nie znikaj |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
 |
zołza
Upierdliwiec Zołza

Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 21:41
|
|
|
Opowiem Wam historyjke...Byłam w kawiarni na kawie ,obok siedziała parka ( gdzieś tam 17-19lat) na poczatku siedzieli trzymajac sie za rekę i coś tam szczebiotali w pewnym momencie usłyszałam( nie podsłuchiwałam -daję słowo) Nie wiem jak ci to powiedziec -powiedział on ,a ona na to -wyslij mi eska jak wstydzisz sie Siedziałam tam może godzinke ,rozmowa zamilkła ,odwróciłam głowe by zobaczyc co się dzieje . Rozmawiali w najlepsze -przez komórke ,stukając na klawiaturce No to tyle na temat innych uzależnień |
| Ostatnio zmieniony przez zołza Nie 30 Cze, 2013 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piotr7
Gaduła

Pomógł: 9 razy Wiek: 71 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 14:28
|
|
|
| leon napisał/a: | | Klara napisał/a: | Halloween napisał/a:
gdy kilka miesięcy temu z jakichś przyczyn nie było cale popołudnie prądu , wykonałem cala masę telefonów
U mnie to też tak mniej więcej wygląda |
Moja zona zmienila juz wszystkich operatorow,dostawcow internetu w UK,jak teraz cos przestanie dzialac,to czarno to widze... |
to teraz wiecie co czułem kiedy w początkowym okresie trzezwienia nie miałem przez tydzień netu i nie mogłem czytać forum.Aż się dziwię że to wytrzymałem |
|
|
|
 |
Klara
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7870
|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 16:56
|
|
|
| piotr7 napisał/a: | | to teraz wiecie co czułem |
Nie tylko teraz. Zawsze to wiedziałam, tylko co Ci było współczuć - jeszcze byś się poczuł bohaterem i zaczął sobie wynagradzać..... |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
| Ostatnio zmieniony przez Klara Pon 01 Lip, 2013 16:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piotr7
Gaduła

Pomógł: 9 razy Wiek: 71 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 17:25
|
|
|
|
|
|
|
 |
Enika
Małomówny

|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 02:52
|
|
|
| leon napisał/a: | U mnie to też tak mniej więcej wygląda
Moja zona zmienila juz wszystkich operatorow,dostawcow internetu w UK,jak teraz cos przestanie dzialac,to czarno to widze... |
hmm, a myslalam ze wiesz Leonie czemu ich zmienilam . Jesli placisz miesieczny abonament za usluge ktorej nie masz , bo non stop nie bylo netu , wiecznie przerwy w polaczeniach , bo ich sieci nadaja sie jedynie na wyslanie maila raz dziennie ,a ogladanie youtube to juz ciezkie uzywanie internetu , to wybacz, niech znajda sobie babcie co zaplaca tyle kasy za tak "niesamowita" przepustowosc ich laczy
Mamy w tej chwili najlepszego dostawce |
|
|
|
 |
Enika
Małomówny

|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 03:32
|
|
|
| leon napisał/a: | | U mojej zony,jak juz wspominalem w temacie "uzaleznienie od komputera" zabawa z netem i notorycznym graniem online w gry komputerowe takie jak "Age of Conan"np,po kolejnych coraz dluzszych ciagach(granie calo dobe,czasami dwie bez przerwy),zaczela zawalac prace,bo bez spania nie da sie normalnie pracowac,wiec zaczely sie bumelki,a w rezultacie koncowym wypadla z zycia w realu na 15 miesiecy,olala prace,swiat zewnetrzny,wychodzenie z domu,zarabianie kasy,byla na prochach w glebokiej depresji...,jak jeszcze pracowala przed tym okresem i wysiadl net,to przez 10 dni jezdzila wraz z calym sprzetem,czyli wieza,monitor,,itd(laptop nie ma wystarczajacej grafiki do powaznych gier),codziennie 10 mil,bo tam byl net,a musiala przeciez grac...,jako obserwator z boku,uwazam,ze to wcale nie bylo zabawne...,po prostu chore... |
Dane Leona o moich grach online mocno nieaktualne
Age of Conan to moja pierwsza MMORPG gra , zgadza sie , ale jest to juz tak stara gra ze malo kto ja pamieta z moich znajomych a ja od wielu lat gram w inne gry
MMORPG to Massively multiplayer online role-playing , fenomen tych gier polega na tym ze grasz z innymy ludzmi live , tworza sie przyjaznie i cale spolecznosci , ktore rowniez spotykaja sie w realnym zyciu , tak jak klasowe zloty itd . Tu nie jest sama gra wazna , wazne jest z kim grasz . Z reguly jesli grupa/klan/guild zmienia gre , to wszyscy sie przenosimy , bo nie warto grac w cos jesli jestes sam . Co jest fajne , ze majac grupe lub guild z ktorym grasz , logujesz sie na komunikator glosowy jak Team Speak , Mumble itp , w trakcie gry , lub tylko po to zeby pogadac , niekoniecznie o grach
Nie chce wchodzic w szczegoly , bo prawdopodobnie nie ma tu ludzi zainteresowanych tematem , ale dam przyklad jednej guildi w ktorej mam paru dobrych znajomych ,swietni ludzie .
Grievance on youtube
Nigdy nie interesowaly mnie single-player gry , bo to nudne , jedyna single-player w ktora gralam i bede od czasu do czasu to The Witcher , czyli Wiedzmin , ale to tylko dlatego ze jestem fanem Sapkowskiego i jego widzminskiej sagi jeszcze od czasu liceum , to po prostu klasyka gatunku , taka jak Tolkien i Lord if the rings.
Internet to dla wielu , takze dla mnie , okno na swiat . Nie mam najmniejszej ochoty zamykac mojego okna , bo nie popelnilam zednego przestepstwa zeby sidziec w wiezieniu i nie miec nikogo z kim moge porozmawiac.
Lubie roznorodnosc ludzi ktorych spotykam w necie , a raczej ich umyslow , bo kazdy kreuje swoj wirtualny swiat i profil tutaj , jest on o wiele lepszy niz szarosc za realnym oknem
Moze i jest to nalog , ale rownie idiotycznie wyglada osoba ktora oglada wszystkie nudne seriale w tv lub wszystkie kanaly sportowe godzinami |
|
|
|
 |
Klara
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7870
|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 08:26
|
|
|
| Enika napisał/a: | | Moze i jest to nalog , ale rownie idiotycznie wyglada osoba ktora oglada wszystkie nudne seriale w tv lub wszystkie kanaly sportowe godzinami |
Zdaje się Eniko, że nie chodzi tu o idiotyczny wygląd, lecz o to, że miewasz ciągi które skutkują wymiernymi stratami w realnym życiu |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
 |
olga
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 08:36
|
|
|
| Enika napisał/a: | | ale dam przyklad jednej guildi w ktorej mam paru dobrych znajomych ,swietni ludzie . |
serdecznie dziekuje ale zdecydowaie wole real |
|
|
|
 |
Enika
Małomówny

|
Wysłany: Pon 22 Lip, 2013 10:25
|
|
|
| Kazdy wybiera co lubi , zrozumiale . Moi dawni realni przyjaciele i znajomi zostali w kraju , a nowi , z reguly ci z pracy sa dalecy do nazwania ich przyjaciolmi , a glownym zainetersowaniem wiekszosci z nich to ploty z regionu , pub z mezami i i romantyczne seriale , bleee |
|
|
|
 |
ant69
Towarzyski ant69

|
Wysłany: Wto 23 Lip, 2013 22:15
|
|
|
| Enika napisał/a: | | Nigdy nie interesowaly mnie single-player gry , bo to nudne , jedyna single-player w ktora gralam i bede od czasu do czasu to The Witcher , czyli Wiedzmin , ale to tylko dlatego ze jestem fanem Sapkowskiego i jego widzminskiej sagi jeszcze od czasu liceum , to po prostu klasyka gatunku , taka jak Tolkien i Lord if the rings. |
a ja lubiłem pić sam... oczywiście multiplajery też mi się zdażały... ale generalnie to single plajer byłem w pi9ciu...
... i też tak jak Ty, mogłem o tym opowiadać z pasją... |
|
|
|
 |
Enika
Małomówny

|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013 22:07
|
|
|
| ant69 napisał/a: | i też tak jak Ty, mogłem o tym opowiadać z pasją... |
Masz na mysli nieskladny belkot po pijaku, ktorego pewnie nastepnego dnia i tak nie pamietales?
I jesli rzeczywiscie z taka pasja opowiadales o swoim nalogu to winszuje,rzadko spotykane. Wiekszosc alkoholikow raczej czuje wstyd i zazenowanie jak ktos o wyczynach z poprzedniego dnia wspomni.
Naprawde super prowokujesz ant69 |
|
|
|
 |
ant69
Towarzyski ant69

|
Wysłany: Czw 25 Lip, 2013 07:28
|
|
|
| Enika napisał/a: | | ktorego pewnie nastepnego dnia i tak nie pamietales? |
nic o mnie nie wiesz i myślę że się zagalopowałaś ... chyba dlatego, że nie zrozumiałaś przekazu....
Albo zrozumiałaś i dobre porównanie nazywasz prowokacją...
nie martw się, jak piłem, to porównanie mnie do uzależnionych, lub nawet skierowanie tematu uzależnienia w moim kierunku odbierałem jako prowokację...
cóż... takie mechanizmy
| Enika napisał/a: | | MMORPG to Massively multiplayer online role-playing , fenomen tych gier |
| Enika napisał/a: | | lub guild z ktorym grasz , logujesz sie na komunikator glosowy jak Team Speak , Mumble itp , |
moim zdaniem to jest właśnie bełkot uzależnionej osoby |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|