|
Głupie żony,czy głupia miłość? |
| Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15147 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:38
|
|
|
| emigrantka napisał/a: | | nie wiem co gorsze kurcze |
Najgorsze to brak jakiegokolwiek |
|
 |
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...

Pomogła: 12 razy Wiek: 57 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:40
|
|
|
o to to ptero tu chyba tkwi sedno |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
|
|
|
 |
pterodaktyll

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:42
|
|
|
| Cytat: | | o to to ptero tu chyba tkwi sedno |
Moim zdaniem na pewno |
|
 |
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 49 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:43
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | | Najgorsze to brak jakiegokolwiek | Nie byłabym tego taka pewna |
|
|
|
 |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:44
|
|
|
Dobra dobra dziolchy. Likwidowac mi ten temat do cczego wychwalania sie jak to Wy kochacie, jak sie poswiecacie itp.
Ze skromnosci nie powiem, ze same tolerowanie Waszego gadania bije te przechwalanie sie na glowe. O innych rzeczach nie wspomne |
|
|
|
 |
pterodaktyll

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:47
|
|
|
| beata napisał/a: | | Nie byłabym tego taka pewna |
No to czemu nie kopnęłaś do tej pory swojego w d**ę? Bo ciągle liczysz na jakiś cud |
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:47
|
|
|
| Masakra napisał/a: | | Dobra dobra dziolchy | Chopie ja się nie przechwalam tylko próbuję ustalić,czy jestem normalna | Masakra napisał/a: | | Ze skromnosci nie powiem, ze same tolerowanie Waszego gadania bije te przechwalanie sie na glowe | Jak Ci się coś nie podoba,to włącz ignora i możesz spać spokojnie |
|
|
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:48
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | | Bo ciągle liczysz na jakiś cud | Teraz już nie.Analizuje swoje postępowanie...z przeszłości |
|
|
|
 |
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:49
|
|
|
To jak juz jestes taka jedyna i w swoim rodzaju, wspanial i cool to moze slyszalas takie pojecie "ŻART"?
Wspolczuje Ci tyle powiem a ignore to sobie wlacz sama najlepiej na calego kompa. |
| Ostatnio zmieniony przez Masakra Śro 17 Lut, 2010 23:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pterodaktyll

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:49
|
|
|
Ty już nie ale Twoja podświadomość jeszcze, tak |
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:56
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | | Ty już nie ale Twoja podświadomość jeszcze, tak | Cóż...coś w tym jest. |
|
|
|
 |
pterodaktyll

|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:58
|
|
|
| beata napisał/a: | | Cóż...coś w tym jest. |
A tak Twoja podświadomość, która Ci spokoju nie daje...... |
|
 |
beata
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:59
|
|
|
| pterodaktyll napisał/a: | | A tak Twoja podświadomość, która Ci spokoju nie daje...... | Masz pomysł jak to zmienić? |
|
|
|
 |
pterodaktyll

|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 00:08
|
|
|
| beata napisał/a: | | Masz pomysł jak to zmienić? |
Nad swoją pracuję ale jak mogę nad Twoją to nie bardzo wiem |
|
 |
beata
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 05:04
|
|
|
| Xantusia napisał/a: | | chciałabym mieszkać razem z nim, zestarzeć się razem.Takie moje marzenia. |
Gdy poznałam mojego męża miałam wrażenie,że świat jest piękny,kolorowy i ja jestem w stanie go zawojować.Dostawałam pierwsze sygnały,że cos jest nie tak,gdy przychodził do mnie zawiany,albo odwoływał spotkanie,a ja potem dowiadywałam się,że pił z kolegami.Tylko,że ja wtedy nie widziałam w tym nic złego.Miłość do Niego przesłoniła mi wszystko.
Poznaliśmy się w marcu,a już w lipcu byłam w ciąży.Wierzyłam z całą mocą,że po ślubie przestanie pić.Że zrobi to dla mnie.W styczniu wzięliśmy ślub...i wtedy mąż pokazał mi szkołę życia.Ale ja naiwnie wierzyłam,że jak już urodzi się dziecko,to na pewno przestanie pić.I guzik z pętelką.Jak wcześniej pił,tak pił.No to sobie wymyśliłam,ze jak będę go pilnować,to przestanie.Czego ja nie robiłam.Chodziłam za nim krok w krok,zamykałam drzwi na klucz,a klucz chowałam.Kładłam się spać dopiero jak zasnął.Ale to nie skutkowało.Przestaliśmy chodzić na imprezy,potraciłam znajomych,zaniedbałam dziecko.Liczył się tylko On.Bo kochałam,bo nie potrafiłam powiedzieć dość i wyrzucić Go z domu.Z radosnej,wiecznie roześmianej dziewczyny,zamieniłam się w zombi.Żandarma.I gdyby nie ciotka,która była już od dawna w ruchu,dalej bym się pogrążała.Wskazała nam drogę,na którą ja nie miałam zamiaru wstąpić....no bo przecież to nie ja miałam problem,tylko On.Jak już mąż zdecydował się,że chce trzeźwieć,że idzie po pomoc do AA,poszłam z nim tylko dlatego,aby mieć go na oku.Ale w Al-Anon,przejrzałam na oczy,dowiedziałam się,że wcale nie muszę być z mężem,że mam wybór.Jeśli chcę z nim być to proszę bardzo,ale mogę też odejść.I to dało mi siłę do walki o siebie,o swoje życie.
Teraz mogę śmiało powiedzieć,że jestem szczęśliwą,uśmiechniętą kobietą,że kocham męża czystą miłością...ale nadal jeszcze mam nad głową widmo,że może zapić,a ja znów wpadnę w tamte dawne przyzwyczajenia,że nie będę umiała powiedzieć,dość.I odejść.Teraz niby jestem pewna,że bym tak postąpiła,ale stojąc przed faktem...czy nie złamałabym się? |
|
|
|
 |
|
|